A Chaines des Rotisseurs egy a Bocuse d’or-hoz hasonló, csak fiatalabbaknak szánt világverseny, ahol évről évre a 27 év alatti ifjú szakácstehetségek mérheti össze tudásukat. Szeptember 25-én, Párizsban párhuzamosan fog zajlani a 2020-as és 2021-es Ifjúsági Szakács Világbajnokság, így Magyarországnak dupla esélye van a jó szereplésre. A megmérettetésen két tehetséges fiatal magyar séf képviseli hazánkat. Tipp: Peller-lányok a konyhában: Anna felgyújtotta a konyhát, Mariann fél a robotgépektől
Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság magyar indulói Lendvai Levente és Szabó Kevin
Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.
A két magyar versenyző a múlt héten egy-egy különleges Nissan JUKE-ot kapott ajándékba, 2-2 hónap használatra. A JUKE-ok azért különlegesek, mert egyedi színnel rendelkeznek, amelyet két Nissan márkanagykövet álmodott meg. Ezt se hagyd ki: Imádja a magyarokat a Nissan – a különleges limitált kiadás csak nekünk készült el
A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem séfje fogja képviselni Magyarországot. Szakmai gyakorlatát az Alabárdos Étteremben töltötte, Bicsár Attila irányítása alatt, amely során megtanulta a szakma három legfontosabb alapelvét: az alázatot, a szorgalmat és a kitartást. Két és fél év után jelentkezett az Arany Kaviár Étterembe, ahol ma már Kanász László séf helyettese. Három évvel ezelőtt Garai Ádám felkérte, hogy segítse a magyar Bocuse d’Or döntőjében, amely hatalmas élményt és tanulási lehetőséget jelentett számára.
A 2021-as nemzeti verseny győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant & Café séfje fogja képviselni Magyarországot. Kevin mindössze 21 évesen commisként már Széll Tamás mellett főzött a Bocuse d’Or világversenyen, amelyen a negyedik helyet szerezték meg. Vele kapcsolatban is kiemelhetjük, hogy „a tehetség találkozott az alázattal, szorgalommal és valami hihetetlen fanatizmussal a gasztronómia iránt”. A Platánban Pesti István Michelin-csillagos séf mellett dolgozik, fő feladata elsősorban a húsok és halak készítése. Ez is érdekelhet: 11+5 színvariációval vár a kívül-belül megújult Nissan Qashqai
A következő oldalon megtudhatod, melyik ismert hazai séf találta ki, hogy a Nissan támogassa az Ifjúsági Szakács Világbajnokság magyar indulóit.