peller-lányok anna mariann
(Fotó: RTL Sajtóklub)

Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nemcsak a színpadon, és a kamera előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak a nagymamájuktól. Az RTL Reggeli háziasszonyai nemrégen az Ízvarázsló vendégei voltak, ahol hús nélküli ételt készítettek: Minestrone levest és csokis kekszet. A Peller-lányok izgalmas gasztrokalandjaikról és a járvány miatt szükségessé vált életmódváltásukról mesélnek.

A Peller-lányok minden konyhai fortélyt a sváb nagymamától tanultak

Annának és Mariannak hosszú évekbe telt, mire kialakították azt az étkezési rendet, amivel formában tudják tartani magukat. A testvérek évek óta a vegetáriánus étrend követői, de Anna kis időre még a vegánságot (semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztott) is kipróbálta. A sütés-főzési alapokat viszont egy, az életüket nagyon meghatározó személytől kapták, a nagymamától. „Még anyukánk is a sváb származású nagymamánktól, vagyis édesapánk anyukájától tanult meg főzni. Peller mama mindig a sparhelten főzött, az nekünk olyan felfoghatatlan dolog volt, de minden étele különlegesre sikerült” – idézi a gyerekkori emlékeket Anna.

„Minden, amit csinált a világ legjobb kajája volt! Más volt az íze a tejbegríznek, a rántottának, a bablevesnek, de még a paradicsomos káposztának is. Egyébként, én a mai napig, ha tejbegrízt készítek otthon – akár a gyerekeknek, akár magamnak – beszélgetek közben a mamával. Persze csak fejben, de megjelennek az emlékek és elképzelem, ahogy azt látja, hogy mennyi tudást adott át nekünk” – mondja Mariann.

“Ha számomra új a gép, akkor egy kicsit félek tőle. Nem azért, hogy felrobban, vagy felgyújtom a konyhát, inkább csak óvatos vagyok, nehogy elrontsam” – mondja Mariann. “A konyhafelgyújtás amúgy is az én mesterségem – veszi át a szót Anna. – Nálam egyszer már lángolt a konyha, meg is hagytam a falon a nyomát, hogy legyen mindig, ami emlékeztet rá.”

A Peller-lányok beszámolója a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2