Ha azt mondom, mogyoróvaj, valószínűleg mindenki tudni fogja, mire gondolok. Néhány évvel ezelőtt viszont még inkább csak Amerikában és a nyugati országokban volt népszerű. Sokan nem is sejtik, hogy a mogyoróvaj igenis egészséges. Olvass tovább és megtudhatod, miért.
Miért érdemes mogyoróvajat fogyasztani?
1. Gazdag E-vitaminban. Ez a vitamin nemcsak erős antioxidáns hatásáról ismert, hanem a bőrnek és a körömnek is jót tesz.
2. B3-vitamin, kálium és magnézium szintén található benne.
3. Bővelkedik „jó”, azaz egészséges zsírokban.
4. A jelszó: rost! Magas rosttartalmának köszönhetően már egy kis adag is laktat.
Az egészséges mogyoróvaj alatt persze nem az ismertebb márkák túlcukrozott változatait értjük. A mogyoróvaj egyetlen összetevőből áll, méghozzá földimogyoróból. Ma már szinte bármilyen élelmiszerboltban kapható, viszont egy erős késű aprító, egy csomag sótlan földimogyoró, valamint ízlés szerint só és/vagy édesítő hozzáadásával pár perc alatt otthon is könnyedén elkészíthető.
A kissé sós peanut butter, vagyis mogyoróvaj tökéletes kombinációt alkot az édes ízekkel – nem véletlenül olyan népszerű a mogyoróvajas-lekváros szendvics az amerikai gyerekek körében. Szuper feltétje lehet ezen kívül a reggeli zabkásának, sőt különböző kekszek és sütemények alapanyagaként, és még ázsiai hangulatú csirkés főételekben is megállja a helyét.
A következő oldalon egy szuper mogyoróvajas recept vár.