(Fotó: azerbaijan_stockers/Freepik)

Ha azt mondom, mogyoróvaj, valószínűleg mindenki tudni fogja, mire gondolok. Néhány évvel ezelőtt viszont még inkább csak Amerikában és a nyugati országokban volt népszerű. Sokan nem is sejtik, hogy a mogyoróvaj igenis egészséges. Olvass tovább és megtudhatod, miért. 

Miért érdemes mogyoróvajat fogyasztani?

1. Gazdag E-vitaminban. Ez a vitamin nemcsak erős antioxidáns hatásáról ismert, hanem a bőrnek és a körömnek is jót tesz. 

2. B3-vitamin, kálium és magnézium szintén található benne. 

3. Bővelkedik „jó”, azaz egészséges zsírokban. 

4. A jelszó: rost! Magas rosttartalmának köszönhetően már egy kis adag is laktat. 

Az egészséges mogyoróvaj alatt persze nem az ismertebb márkák túlcukrozott változatait értjük. A mogyoróvaj egyetlen összetevőből áll, méghozzá földimogyoróból. Ma már szinte bármilyen élelmiszerboltban kapható, viszont egy erős késű aprító, egy csomag sótlan földimogyoró, valamint ízlés szerint só és/vagy édesítő hozzáadásával pár perc alatt otthon is könnyedén elkészíthető. 

mogyorókrémes szendvics
A mogyoróvaj nem csak isteni finom, de még egészséges is. Minden gyerek imádni fogja. (Fotó: azerbaijan_stockers/Freepik)

A kissé sós peanut butter, vagyis mogyoróvaj tökéletes kombinációt alkot az édes ízekkel – nem véletlenül olyan népszerű a mogyoróvajas-lekváros szendvics az amerikai gyerekek körében. Szuper feltétje lehet ezen kívül a reggeli zabkásának, sőt különböző kekszek és sütemények alapanyagaként, és még ázsiai hangulatú csirkés főételekben is megállja a helyét. 

A következő oldalon egy szuper mogyoróvajas recept vár.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2