Mini mogyoróvajas sajttorta

mogyoróvaj
(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 12 dkg cukormentes zabkeksz
  • 10 dkg puha/olvasztott vaj
  • 12 db muffinpapír vagy szilikonforma
  • 20 dkg zsírszegény mascarpone
  • 15 dkg krémes mogyoróvaj
  • 12 dkg eritrit
  • 2 db tojás 
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • étcsokoládé
  • földimogyoró

Elkészítés:

mogyoróvajas sajttorta
(Fotó: Ízes Élet)

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel 180 °C-ra.

A zabkekszet ledaráljuk vagy szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és a muffinformák aljára egyengetjük kb. fél cm-es rétegben. 

A mascarponét összekeverjük a mogyoróvajjal és az eritrittel, majd beleütjük és egyenletesen elkeverjük a tojásokat, végül beleszitáljuk a keményítőt is. A krémet 12 felé osztva egyenletesen rátesszük a kekszes réteg tetejére, majd az előmelegített sütőbe helyezzük kb. 30 percre, amíg megszilárdul a sajtréteg. 

Sütés után hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval és földimogyoró-darabokkal díszíthetjük. Fogyasztás előtt érdemes néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőben pihentetni. 

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2