Diós bejgli, ahogy Szamos László készíti

Tippek a tökéletes bejglihez

1. Langyos tej

Élesztős tészták esetében fontos, hogy a tej inkább csak langyos legyen.

2. Ne gyúrjuk túl!

A tészta ne legyen kemény, mert sütés közben úgy hamarabb kiszárad.

3. Pihenőidő

A sütésre előkészített bejglit csak addig pihentessük, amíg a tojás megszárad rajta.

4. Szúrka-piszka

Sütés előtt érdemes  több helyen átszúrni, így nem reped szét.

5. Apró meglepetések

A diós vagy mákos töltelékben kellemes meglepetés lehet a mazsola, az ánizs, a kandírozott narancshéj, de a gyömbér is. Ha pedig gesztenyés bejglit készítünk, adj a töltelékhez egy kis rumot.

6. A folpack-trükk

A megsült bejgli hagyjuk kihűlni egy kicsit. Amikor már nem forró, csak még meleg, akkor tekerjük fel jó szorosan folpackba, éppen úgy, ahogy a boltokban árulják őket. Így a bejgli nem tud kiszáradni, és bőven eláll akár az újévig is.

Annak ellenére, hogy idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, abban talán mindenki egyetért, hogy az adventi időszak nem múlhat el forralt bor nélkül. Ebben a cikkünkben leírtuk, hogyan készítheted el otthon ezt a mennyei forró téli italt. Ha pedig gyerekbarát lélekmelengetőt készíteni, itt megtalálod a tuti forró csoki receptjeinket.

Forrás: Ízes Élet

1
2