Olívabogyós-kukoricás quesadilla

Hozzávalók 4 személyre

1 nagyobb fej lilahagyma, apróra vágva
8 tortillalap
1 nagy doboz tejföl
25 dkg reszelt sajt
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

kukoricás quesedilla

Elkészítés

Az olajbogyót, a kukoricát és a lilahagymát egy tálban keverd össze.

Vegyünk elő 4 tortillalapot, és a tejfölt simítsuk el egyenletesen rajta, majd szórjuk meg a kukoricás keverékkel. Rátesszük a sajtot, majd a többi tortillalapot. Az így kapott 4 quesadillát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, mindegyik tetejére valami nehezéket teszünk, például egy nagyobb fadeszkát, és 15 percig lenyomva sütjük.

Aztán levesszük a nehezéket, és 5 percig megpirítjuk a tetejét is. Paradicsomsalsával tálaljuk.

Csemegekukorica+tonhal=ízletes tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2 doboz tonhal konzerv
1 csomag penne tészta
2-3 doboz paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
só, cukor
őrölt feketebors
őrölt szerecsendió
bazsalikom, tészta, sajt

kukoricás tészta

Elkészítés

Olajon megpirítjuk a kockára aprított hagymát (olajos hal esetén nem is kell külön étolaj).

Hozzáadjuk a felaprított halat, a paradicsompürét és a Bonduelle csemgekukoricát. Ha már elkezdett összefőni, akkor ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, bazsalikom, szerecsendió, cukor.

Ezután a szósz már mehet is a főtt tésztára, és ne sajnáljuk róla a reszelt sajtot sem.

kukorica konzervA fenti receptekhez használhatjuk bátran a Bonduelle Goldot. Ez a szuperédes kukorica kiemelt minőségű talajban fejlődik, növekedése során rengeteg napsütést kap. Ízét egyrészt a különleges fajtának, másrészt a természeti tényezőknek köszönheti, hozzáadott cukor nélkül készül, mégis a kukorica-kínálatunk legédesebbjeként kerül piacra. Csomagolása  100%-ban újrahasznosítható, tehát a szelektív hulladékgyűjtőbe dobva újra konzerv válhat belőle.

1
2
3