Csemegekukorica+cukkini=töltött finomság

Hozzávalók 4 személyre

1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2-3 cukkini
1 fej vöröshagyma
10 dkg rizs
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt sajt (tetszés szerint)
só, bors

kukoricás cukkini

Elkészítés

Puhára főzzük a rizst, miközben kettévágjuk a megmosott cukkiniket és kiskanállal vájatot alakítunk ki a közepükben. Az így kapott zöldséghúst kissé megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymával.

Elkeverjük a forró rizst a krémsajttal és a vöröshagymás cukkinidarabkákkal és a Gold kukoricával. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a zöldségcsónakokat és megszórjuk a reszeltsajttal. 170 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.

Apróra vágott sonkával vagy Bonduelle gombával is dúsíthatjuk a tölteléket.

Kukoricakrémleves baconmorzsával, sajtos-karamellizált hagymás pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre

1 db Bonduelle Családi Gold csemegekukorica (670 g)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 szelet bacon
0,5 liter alaplé
2 nagy lilahagyma
10 dkg ementáli sajt
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék

bors
olívaolaj
napraforgó olaj
friss kakukkfű (opcionális)

kukoricás receptek leves

Elkészítés

A bacont tegyük két sütőpapír közé és helyezzük a tepsibe. A tetejére tegyünk egy nehezebb tálat (olyat, ami a sütőbe tehető) vagy egy másik tepsit és 180 fokon süssük 15 percig.

Egy lábosban hevítsünk olívaolajat és kezdjük el dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, majd pár perc múlva reszeljük hozzá a fokhagymát is és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg curryvel és keverjük el.

Csöpögtessük le a kukoricakonzerveket és öntsük a lábosba, majd adjuk hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel.

Ezalatt készítsük el a karamellizált lilahagymát: a hagymákat vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel, majd melegítsünk olajat egy serpenyőben és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 15 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.

Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.

Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.

Tálalásnál a kimert leves tetejére törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés kakukkfűvel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.

A receptek a következő oldalon folytatódnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3