Full extrás és különleges palacsinta receptek, ha unod a hagyományosat

Pancake, ahogy a legjobb

amerikai palacsinta recept
(Fotó: Ash/Pexels)

(Horváth Sára receptje)

Szeretek újítani, de van ami mégis jó úgy, ahogy van. Pl. ilyen a klasszikus amerikai pancake, vagyis palacsinta, ami akkor a legjobb ízű, és akkor igazán puha, amikor íróval készül és vajon sül. És kérem, az unalomig ismert kép, amikor a palacsinták egymásrahalmozva aranylóan csillognak, mert a tetejükön vaj olvadozik, az oldalukon pedig juharszirup csurog, na, az tényleg az igazi. Az ember belevág a toronyba, pont úgy, hogy a falaton vaj is és szirup is legyen, és az egész nap jól indul. Vagy jól végződik, ha az ember vacsorára eszik reggelit.

Nem nagy tudomány, tényleg, néhány tipp:

Író
Vaj
Ne keverd túl
Ne süsd túl
És ennyi, keverd össze, süsd meg, forrón edd, és élvezd, mert így a legjobb!

Horváth Sára receptje.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 ½ tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • ½ l író
  • 2 nagy tojás
  • 3 ek olvasztott vaj
  • vaj a sütéshez
  • a tálaláshoz vaj és juharszirup

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálban. Az írót és a tojást egy kisebb tálban dolgozd össze, majd öntsd a száraz alapanyagokhoz és keverd össze, de épp csak addig, míg nagyjából összekeveredik, és nem baj, ha csomós.

Ekkor a vajat is öntsd hozzá, keverj rajta még hármat, majd tedd félre míg vajat hevítesz egy serpenyőben. Nagyjából fél merőkanálnyi kupacokat merj a serpenyőbe, és süsd addig, míg buborékok nem jelennek meg a tetején. Ekkor fordítsd meg, és süsd még 1 percig.

Jó ötlet langyos sütőbe tenni, hogy ne hűljön ki, míg a többit sütöd. Vajjal és juharsziruppal tálald, forrón.

A következő oldalon hollandok palacsintáját mutatjuk meg.

1
2
3
4