Full extrás és különleges palacsinta receptek, ha unod a hagyományosat

Dutch baby: a különleges palacsinta receptek királya

(Horváth Sára receptje)

Dutch Baby szó szerint holland babát jelent, de természetesen itt most nem erről lesz szó.  A dutch ugyanis az amerikai német bevándorlók egy csoportját is jelentette, akik a deutsch szó elkorcsosulásából lettek dutchok, ugyanis ez a sütőben sült, tulajdonképpen palacsintafelfújt eredetileg a német Pfannkuchenből származik. Némileg hasonlít is az eredeti, nem grízből készült császármorzsára, ami gyakorlatilag ugyanez a metódus, csak a tésztát a végén darabokra szaggatva tálalják.

különleges palacsinta receptek
(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 8 ek (7 dkg) liszt
  • 8 ek (125 ml) tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 evőkanál vaj
  • a tálaláshoz porcukor, lekvár, stb.

Elkészítés:

1. A vajon kívül az összes hozzávalót dobd turmixgépbe és turmixold simára.

2. Amíg előkészíted a további teendőket, hagyd állni a tésztát, jót tesz az ízének is és a textúrájának is, ha megdagad a liszt.

3. Fél óra elég neki, egy éjszakát már nem javaslok.

4. A sütőt melegítsd elő 210ºC-ra úgy, hogy már hidegen beleteszed a kiválasztott, kb. 21 cm átmérőjű serpenyőt, vagy más edényt.

5. Ha a sütő – és az edény is – forró, vedd ki az edényt, tedd bele a vajat, hagyd felolvadni, majd öntsd hozzá a tésztát is.

6. Oszlasd el egyenletesen, majd mehet vissza a forró sütőbe kb. 15 percre, hogy felpuffadjon.

7. Akkor jó, ha már megpirult a teteje, ez lehet, hogy kevesebb idő lesz.

8. Ekkor vedd le a hőfokot 175ºC-ra és süsd még 3-5 percig, hogy a belseje is tuti megsüljön, majd forrón tálald, porcukorral megszórva, vagy ízlés szerint gyümölcsökkel, lekvárral, stb.

Ha a különleges palacsinta receptek mindegyikét kipróbáltátok már, akkor ajánljuk figyelmetekbe a legjobb kalácsmentő receptjeinketis, amivel az összes szikkadt kalács megmenthető.

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4