Egyre gyakrabban halljuk, hogy a koronavírus okozta kényszer home office és az ezzel együtt járó mozgáshiányos életmód valós rizikótényezője lett az elhízás is. Az életmódváltáshoz azonban sosincs késő! A mozgás mellett pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás is nagyon fontos, és sokkal élvezetesebb is a főzés, ha változatos, mégis egyszerű ételeket készítünk. Ezáltal nem csak a ruháinkat gombolhatjuk újra, de a nyári terveinket is. Ebben segít most a Herbalife Nutrition új, már Magyarországon is elérhető szakácskönyve, amelyben Rachel Allen, az ismert ír sztárséf működött közre.
Gulyásleves, lecsó és túrós palacsinta újragondolva
A különlegesen finom és egészséges receptek segítségével új lendülettel ugorhatunk neki az egészséges életmódnak. Az otthon töltött hetek alatt felszedett kilóktól is megszabadulhatunk. A recepteket itthon elsőként olyan ismert hölgyek próbálták ki, mint Marton Adrienn (Adri’s kitchen) és Jilly Krisztina (Éjjel-nappal Budapest, A konyhafőnök).
Marton Adrienn a YouTube csatornáján mutatta be a kedvenc receptjét a könyvből. Ez pedig a nagyi almáspitéje holland módra: „Bár az alma egy tipikusan őszi és téli gyümölcs, annyira finom, hogy nem érdemes elfeledkezni róla nyáron sem. Ez az egészséges és gyors desszert nagyszerű a hétvégére, amit nyugodtan fogyaszthatsz egy kellemes vasárnapi ebéd után.”
Jilly Kriszti a könyv egyik hazai receptjét, a gulyáslevest készítette el: „Szeretem a hazai ízeket. Ugyanakkor figyelek arra is, hogy egészséges legyen, amit készítek. Így külön örültem, amikor láttam, hogy a recepthez szükséges termék nem csak antioxidáns hatású, de magas fehérjetartalma miatt testsúlykontrollhoz is kiváló.”
A könyv 80 jellegzetes nemzetközi receptből válogat. Köztük három jól ismert magyar étel is szerepel: a gulyásleves, a lecsó és a túrós palacsinta.
Egészséges receptek szerte a világból
A magyar konyha remekei mellett felfedezhetjük a nemzetközi ízek egészséges változatait is. A spanyol gazpachotól a norvég ropogós kenyéren át a görög falafelig és dél-afrikai Herbalife csokiig. A könyvben szereplő 47 receptet az Európa és Afrikai régió Tanácsadói inspiráltak. 33 recept pedig a sztárchef, Rachel Allen fejében született meg. Több országban, így például Franciaországban is alig két nap alatt fogyott el a nagy sikerű szakácskönyv. A recepteket gondosan válogatták össze, azért, hogy az elkészített ételek egyszerre legyenek finomak és feleljenek meg táplálkozási igényeknek. Rachel Allen ajánlója megtekinthető ide kattintva.