Így készül a Poké bowl
A pácolt lila hagymához egy befőttesüvegbe öntünk 2 dl meleg vizet az almaecettel és a cukorral, majd beleáztatjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát. A legjobb eredmény érdekében érdemes már egy nappal korábban elkészíteni. A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.
A lazacfiléről levágjuk a bőrt és a zsírosabb részeket, majd felkockázzuk, és a szójaszószba áztatjuk. A tofut lecsepegtetjük és felkockázzuk. Az edamame babot serpenyőben, egy ujjnyi vízben néhány perc alatt megpároljuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk, az avokádót felszeleteljük, az újhagymát karikákra vágjuk.
Az összes hozzávaló felhasználásával összeállítjuk ízlés szerint a Poké bowlt, végül megszórjuk szezámmaggal, és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal. Ízlés szerint majonézt is csorgathatunk a tetejére.
Korábbi receptajánlóink:
- Megmaradt a húsvéti kalács? Ki ne dobd, csinálj belőle kalácspudingot!
- Ezért a TikTok-receptért rajong a fél világ: sült fetás-paradicsomos tészta
- Itt a várva várt medvehagymaszezon – Készíts belőle túrós pogácsát!
Forrás: Ízes Élet