Gáspár Bea főzési tudományát évekkel ezelőtt megismerhette az ország. A háziasszonyról azonban csak kevesen tudják, hogy vannak olyan dolgok, amelyek még őt is kihozzák a sodrából a konyhában.
A konyhában legyőzhetetlen háziasszony
Gáspár Bea évekkel ezelőtt egy ország előtt bizonyította kulináris szakértelmét. Elnyerte ugyanis az egyik kedvelt hazai főzőműsor, a Konyhafőnök VIP bajnoki címét. Nem sokkal később pedig kiadta saját szakácskönyvét. Az országosan ismert séfasszony most az Ízvarázsló című műsorban mesélt arról, milyen könnyen ki tud borulni akár a saját konyhájában is.
„Nagyon nem szeretem, ha más is van a konyhában, ahol épp főzök. Tudom, szokatlan, de én nem szeretem, ha van segítségem. Szeretem egymagam megoldani a konyhai feladatokat. Én inkább abba szakadok bele, ha az embereket kontrollálnom kell. Biztos, hogy másnak épp ez lenne a segítség, engem viszont csak hátráltat” – mesélte Gáspár Bea, aki azonban pontosan ezzel a szituációval találta magát szemben a műsor forgatása közben.
Könnyen kizökkenthető Gáspár Bea a konyhában
Győzike feleségének a műsorban egy igazi magyar klasszikust kellett elkészítenie, méghozzá egy gombapaprikást galuskával. Ám a főzés nem ment éppen zökkenőmentesen.
„A műsor tematikája szerint van egy bűvész, aki nem csak a műsorvezetői feladatokat látja el, hanem bizony bűvészkedik is – emlékezett vissza a felvételre Bea. – Engem ez teljesen kizökkentett a feladatomból, főleg, amikor az volt a trükkje, hogy összetörje a telefonomat egy húsklopfolóval. Tudtam, hogy ez csak egy mutatvány, egy illúzió, és valójában egyben van a telefonom, de teljesen kiakadtam a helyzettől. Azért persze igyekeztem együttműködő lenni a konyhában, mert egy jó hangulatú forgatás volt.”
Bea elmondta, hogy minden kellemetlenség ellenére nagyon örült a feladatnak, mivel a markáns, hazai ízeket kedveli a leginkább. Diétás recepteket csak nagyon ritkán készít, mert egy kicsit tart ezektől a termékektől, hogy akár alapanyagukban, vagy ízükben mások lehetnek. A háziasszony legnagyobb kedvence a tejbegríz, amelyet minden héten elkészít.
„Örültem a feladatnak, mert amúgy is rég csináltam ilyet, és a nokedli nagy kedvenc otthon. Én azért erősen a hagyományos alapanyagok híve vagyok, az egészségtudatos táplálkozás tőlem távol áll. Eddig bármit próbáltam ilyen-olyan extra lisztkeverékekből, sosem sikerült. Néha használok édesítőt, de nagyobb sütéshez, főzéshez a megszokott alapanyagokhoz nyúlok. Most viszont, meglepődve tapasztaltam, hogy a szénhidrát-csökkentett termékek is jól tudnak működni” – zárta az interjút Gáspár Bea.
A teljes videót pedig nálunk is megtekintheted:
Ha te sem tudod mit főzz vacsorára, mutatunk néhány színes ötletet: