A megoldás felé vezető út

A félelmek oldásában a logika korlátozottan vagy sehogy sem segít. Nőként, jó ha észben tartjuk, hogy a felmérések szerint a balesetek ¾-ét férfiak okozzák. De a félelemekre nem lehet logikus úton hatni. Viszont fontos, hogy utána járjunk, milyen vezetéssel kapcsolatos önkorlátozó hiedelmeink uralkodnak ilyenkor el rajtunk, mert ezek a hiedelmek határozzák meg, hogyan gondolkodsz, és mit érzünk a volán mögé ülve.

A traumák feldolgozásának fontossága

„Én mindig mindent elrontok.”
„Semmire nem vagyok jó.”
„A világ veszélyes.”

Ugye, mennyivel jobb lenne ennek ellenkezőit érezni vezetés közben? Az autóvezetés során elszenvedett bármilyen trauma feldolgozása elengedhetetlen, hogy újra magabiztosak legyünk. Ezért fontos a korlátozó hiedelmek átalakítása és pozitív töltetűvé alakítása.Ha csak simán elnyomjuk a régi traumákat, az olyan, mint egy víz alá nyomott labda: egyszer csak hirtelen felbukkan a mélyből, de nem tudhatjuk, mikor és hol, és kit fog eltalálni.

Hogyan dolgozzuk fel az autóvezetés alatt megélt traumákat?

Fotó: Freepik/senivpetro

A traumák feldolgozása logikával, gondolkodással szinte lehetetlen, mert nem logikus szinten keletkeztek. Ráadásul a szervezetünk az összes átélt és elképzelt stresszes helyzetet raktározza, akár emlékszünk rá, akár nem. Ha a félelmeinket kezelni akarjuk, ezeket a stresszes helyzeteket kell úgy feloldani, hogy az összes elszenvedett esemény egyike se váltson már ki belőlünk stresszreakciót. Erre kiválóan alkalmasak a tudatalattival dolgozó szelíd módszerek, mint például az EFT , az NLP, a kineziológia, hipnózis. Fontos még megjegyezni, hogy a mélyen gyökerező, vagy erősen traumatikus élményeket mindig szakember segítségével dolgozzuk fel, mert így érezzük majd magunkat teljes érzelmi biztonságban!

Szerző: Takács Péter

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2