kek es piros ford puma
Melyik Ford Pumát válasszuk? A kéket vagy a pirosat?

Tudat alatt az autó színének megválasztása pszichológiai nyomásgyakorlásként is működhet. Ezzel is próbáljuk befolyásolni, hogy mit gondoljon rólunk a világ. A színpszichológia régóta vizsgálja, mit árul el rólunk a kedvenc színünk.

Az autód színe elárulja, ki vagy valójában

Semmi újat nem mondunk azzal, hogy minden ember egyedi. Gyakran gondoljuk, hogy teljesen önkényes, miért az adott desszertet szeretjük, miért kedvelünk egy adott kutyafajtát, vagy hogyan, mikor szeretünk leginkább autót vezetni. Úgy tűnik, ezek mind-mind értelmetlen, mögöttes tartalommal nem bíró dolgok, pedig sokat elárulnak a személyiségünkről. Az autóknál is igaz, hogy az egyes trendek, márkák, modellek és persze a pénztárcánk befolyásolják, hogy végül milyen színt választunk. Pedig valójában mindenkinek van egy örök kedvence, egy preferált autószíne. A színpszichológia szerint ez pedig sokat elárul a személyiségünkről.

Felsorolásunkból mindjárt kiderül, hogy valóban tükrözi-e a személyiségedet az autód színe, vagy igazából most rögtön másikat választanál, ha tehetnéd.

Piros: a színpszichológia szerint szenvedélyes vagy

piros porsche
A Porsche Cayman piros színben üt nagyot

A piros autókat szinte mindenki imádja. És hogy ennek mi áll a hátterében, arról ebben a cikkünkben írtunk. A színpszichológia szerint a vörös autók tulajdonosaiból kicsattan az életkedv! Szenvedélyesek, energikusak, szórakoztatóak és impulzívak – vagy legalábbis ilyennek szeretnék láttatni magukat.

Nissan Genf2019
Piros Nissan a Genfi Autókiállításon (2019)

Ambiciózusak, általában extrovertáltak és azt üzenik kifelé a világnak, hogy „Hé, van valamim, amivel tuti elkápráztatlak!”. Maximalisták, nem szeretik, ha valaki rámutat valamilyen hiányosságukra.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3