Tipikus hiba 3: Nem hagyjuk kihűlni a masszát
Ha főzött fagyit készíteünk, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, különben gyakorlatilag felesleges a fagylaltgép táljának hosszadalmas lehűtése. Pro tipp: a krémet a használat előtt egy fél órára rakjuk be a mélyhűtőbe, hogy extra fagyos legyen.
Tipikus hiba 4: „Túlpakoljuk” a fagyigépet
A gyártó által megjelölt maximális feldolgozható mennyiséget nem érdemes túllépni. Ha túl sok a massza, a gép nem tudja rendesen összekeverni, így a fagyás sem lesz egyenletes, és megint oda a krémesség.
Tipikus hiba 5: Fogy a türelem
A házi készítésű fagylalt egyik leggyakoribb ellensége és hibája a türelmetlenség. Ez persze érthető, hiszen szeretnénk minél előbb megkóstolni, amit alkottunk. Azonban amikor a fagyigép végez, akkor sajnos még nem áll készen a fagyi. Kell még egy kis türelem, hiszen ilyenkor pár órára be kell tennünk a fagyasztóba, hogy rendesen megfagyjon.
Nyári gasztroajánlónkból az alábbi cikkeket se hagyd ki:
- Mindig a jég legyen az első! – Így készül a tökéletes jegeskávé
- Igyunk smoothie-t minden nap! 6 tipp, hogy igazán finom legyen
- 5 dolog, amit nem tudtál a smoothie-ról
Forrás: so delicious/Ízes Élet