fagylalt
(Fotó: pvproductions/Freepik)

Itt a nyár, a hőség és a fagyik ideje. Az otthon készített fagyi és jégkrém pedig szuper finom desszert a melegben – persze csak akkor, ha jól sikerül. Hibalehetőség akad bőven, de jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető valamennyi baklövés. A fagyigép használata nem ördögtől való, csak egy kis előkészületet igényel. Így, hát fagyikészítésre fel, mutatjuk, melyek a leggyakoribb hibák. Ezt se hagyd ki: Itt a nyár, fagyizzunk! 5 egyszerűen elkészíthető házi fagylalt és jégkrém

Tipikus hiba 1: Zsírszegény tejet használtunk

A fagyi krémes állaga nagy részben a tej zsírtartalmának köszönhető. A zsírszegény tej nem varázsolja krémessé a fagyit, sőt a massza nehezebben is fagy meg. Az eredmény ilyenkor íztelen jégkása lesz. Utólag ezen sajnos nem lehet segíteni, ezért vegyünk zsírdúsabb tejet vagy tejszínt fagyi készítéséhez.

Tipikus hiba 2: Nem hűtjük le eléggé a fagylaltgépet

A házi készítésű krémes fagylalt alapfeltétele, hogy alaposan elkeveredjenek fagyás közben a hozzávalók. Megpróbálhatjuk ezt úgy is elérni, hogy bizonyos időközönként áttörjük (villával vagy botmixerrel) a masszát, de az eredmény garantáltan finomabb és krémesebb lesz, ha veszünk egy fagylaltkészítő gépet. Szinte az összes ilyen eszköz működése azonos: a tálját előre be kell helyezni a fagyasztóba. Tegyük is ezt meg mindig időben, a legtöbb gyártó 12-24 órát ajánl, mi is adjunk neki 24 órát a fagyasztóban! Tipp: Chandon Garden Spritz: Megkóstoltuk az idei nyár slágeritalát, a narancslikőrrel bolondított pezsgőt

A fagyigép használatáról többet is megtudhatsz a következő oldalon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2