Házi fagylalt
(Fotó: Ízes Élet)

A jó meleg nyári hetekben simán megengedhetjük magunknak, hogy mindig legyen a mélyhűtőben egy nagy adag házi fagylalt. Gyümölcsös, vaníliás, csokis? Fagyi, jégkrém vagy parfé? Mindre van legalább egy jó receptünk!

Ha pedig a Balaton környékén jársz, feltétlenül kóstold meg az idei év Balaton fagyija címet elnyerő Levendulás kajszibarack elnevezésű fagylaltot a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozóban.

1. Házi csokis jégkrém

egészséges jégkrém receptek
(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók 4 db-hoz

  • 3 db banán
  • 2 db érett avokádó
  • 30 g holland kakaópor
  • 50 g eritrit
  • 2 dl kókusztejszín

Elkészítés

Minden hozzávalót összekeverünk egy aprítógépben, majd egészen krémesre turmixoljuk, amíg már nem maradnak látható banán- vagy avokádó darabok.

Az elkészült „csokikrémet” egyenletesen eloszlatjuk 4 jégkrémformába, majd beleszúrjuk a pálcikákat. Legalább 4-5 órán keresztül fagyasztóban hűtjük.

Fogyasztás előtt a formákat meleg víz alá tartjuk, így könnyen elválik a műanyagtól a jégkrém.

A következő oldalakon további házi fagylalt és jégkrém receptek várnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4