A kézmosásnál semmi nem fontosabb

A szakértő szerint a boltokban a kritikus pontok továbbra is a bevásárlókosarak fülei, a bevásárlókocsik fogója, a zöldség-gyümölcsmérlegek és az önkiszolgáló kasszák. Ezek azok a helyek, ahol a legnagyobb valószínűséggel jelenhetnek meg a kórokozók. Ezért fontos, hogy bevásárlás közben koszos kézzel ne érjünk az arcunkhoz, hazaérkezés után pedig az első dolgunk a kézmosás és kézfertőtlenítés legyen. Doktor Emeagi ugyanakkor, azt javasolja, hogy a biztonság kedvéért a megvásárolt áruk elrakása után, és természetesen minden evés előtt is iktassunk be egy alapos kézmosást.

zöldségek gyümölcsök élelmiszerek fertőtlenítése
A zöldségeket és gyümölcsöket továbbra is csak hideg vízzel mossuk meg (Fotó: Christine Sponchia/Pixabay)

Saját megnyugvásunk érdekében természetesen áttörölhetjük egy fertőtlenítő hatású kendővel a megvásárolt árut, azonban ezt csak a becsomagolt termékeknél tegyük meg. Ami a friss zöldségeket és gyümölcsöket érinti, semmi esetre se használjunk rajtuk fertőtlenítőt, de még szappant se. Ezek tisztítására továbbra is a bő, hideg vizes átöblítés a legjobb módszer. Ne feledjük viszont, az élelmiszerek fertőtlenítése helyett fordítsunk nagyobb figyelmet a postai küldemények megfelelő dezinfektálására.

Forrás: Nosalty, Metro

1
2