Csokis-narancsos rénszarvasok

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg sötét kakaópor
  • 10 dkg kandírozott narancshéj

A díszítéshez:

  • kb. 8 dkg olvasztott étcsoki
  • fehér és piros cukorkák
  • kicsi perecek

Elkészítés:

A vajat összeolvasztjuk az étcsokival vízgőz felett vagy egészen alacsony lángon. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, és egyneművé keverjük. Mikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön.

Habverővel a csokihoz keverjük a tojásokat, a lisztet és a kakaóport, majd az egészet simára dolgozzuk. Végül hozzáforgatjuk a kandírozott narancshéjat is.

A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, a belseje maradjon egy kicsit krémes!

Megvárjuk, hogy a sütemény teljesen kihűljön, majd lehúzzuk a sütőpapírt. Körben levágjuk a széleket, hosszában két hasábra szeljük, majd a hasábokat háromszögekre vágjuk.

A háromszögeket bekenjük az olvasztott csokival, majd kialakítjuk a rénszarvasfejeket. Egy nagyobb piros cukorka lesz az orruk, 2 kisebb fehér a szemük, az agancsaik pedig kis perecek.

Tipp: A sütemény levágott széleit még véletlenül se dobjuk ki! Vágjuk apróra, és használjuk mascarponés-tejszínes, túrós vagy pudingos pohárkrémekhez.

Ha érdekel, hogyan hangolódhatsz még a közelgő ünnepekre, olvasd el ezt a cikkünket, amelyben a lakásdekoráláshoz adtunk gyorsan és könnyen elkészíthető ötleteket. Ha pedig már az ajándékvásárláson töröd a fejed, ebben a cikkünkben számos ötletet adtunk, mit vegyél a család autómániás tagjainak.

Forrás: Ízes Élet

1
2
3