bkk troli győrfi pál szívcity alkalmazás
BKK-s járművezetők és a forgalomirányító diszpécserek kiírhatják a járművek kijelzőire a Mentőre vár feliratot. Ezzel nemcsak a mentők munkáját segítik, hanem az arra járók figyelmét is felhívják a vészhelyzetre (Fotó: BKK)

Tudtad, hogy egy évben csaknem ezerszer kell mentőt hívni a BKK járataihoz, és hogy naponta 2-3 esetben szorul utas orvosi ellátásra? Egy ilyen helyzetben nagyon sok múlhat a közlekedők lélekjelenlétén, ugyanis minél előbb értesítik a sofőrt és a mentőket, annál előbb érkezhet meg a segítség. Cikkünkből megtudhatod, mit kell tenni abban az esetben, ha látjuk, hogy egy utastársunk rosszul lesz. Ez is érdekelhet: Ha van BKK bérleted, kedvezményt kapsz a fürdőbelépőre

Az ÉletMentő és a SzívCity applikációk életet menthetnek

A közösségi közlekedés járatain utazva fontos, hogy az utasok felismerjék a vészhelyzetet, és megfelelően tudják ellátni bajbajutott utastársukat. A BKK és az OMSZ ezért újabb, közös kezdeményezésében a járatokon és a megállókban plakátokon, illetve a társaságok közösségi média felületein mutatják be a segélynyújtás fázisait, azért, hogy a közlekedők minél hamarabb és minél szakszerűbben tudjanak segíteni társukon. Tipp: Elsősegélynyújtás a családban: tanuld meg, hogyan kell életet menteni!

Ezeket a lépéseket tedd meg, ha valaki rosszul lesz melletted a közösségi közlekedésben:

    1. Azonnal értesítsd a járművezetőt.
    2. Hívj segítséget a 112-es hívószámon vagy az ÉletMentő applikáción keresztül.
    3. Nyújts elsősegélyt, és ha van a közelben félautomata defibrillátor, szükség esetén merd használni a mentők kiérkezéséig!

A BKK és az OMSZ javasolja az ÉletMentő és a SzívCity applikációk letöltését. Az alkalmazások használata megkönnyíti és felgyorsítja a segélynyújtás folyamatát. Lényeges, hogy az utasok merjenek segíteni egymáson, akár a félautomata defibrillátor használatától se tartsanak, vészhelyzetben csak kövessék a „hangosan beszélő” készülék utasításait, hiszen baj esetén minden perc számít.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

Forrás: BKK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •