A friss nyári zöldségek nem csupán küllemre, de ízre is igazán hívogatóak. Ha pedig te sem szereted a nehéz nyári ételeket, de a krémekért és mártásokért oda vagy, akkor idén ne hagyd ki a petrezselyem pesto elkészítését.
A frissítő nyári petrezselyem pesto
Nem csupán friss és igazán könnyed, de ráadásul percek alatt el is készíthető a petrezselyem pesto. Ha pedig azon gondolkodsz, hogy mire is fogod használni, van pár ötletünk. Kenheted a reggeli pirítósra, bepácolhatod vele az előkészített húst, hozzáadhatod akármelyik tésztaételedhez, vagy akár egy szendvics feltétnek is használhatod. A pesto felhasználásának lényegében csak a képzeleted szabhat határt. De nézzük mire is lesz szükséged a tökéletes petrezselyem pesto megalkotásához!
Hozzávalók:
-
200 gramm friss petrezselyem
-
12 dekagramm pirított dióbél
-
3 dekagramm reszelt sajt (lehetőség szerint parmezán)
-
2 gerezd fokhagyma
-
200 milliliter extra szűz olívaolaj
- só (ízlés szerinti mennyiség)
-
bors (ízlés szerinti mennyiség)
A friss petrezselymet alaposan mosd meg, majd hagyd őket megszáradni. Miután ezzel kész vagy, a petrezselyem leveleket vágd fel durvára, majd az egészet dobd bele a turmix gépbe. Ehhez tedd hozzá a korábban már elkészített, vagy megvásárolt pirított diót, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, valamint a nagy lyukú reszelőn elkészített sajtot is. Ha minden a turmixgépben van, nincs más teendőd, mint elindítani és az egészet jól összepürésíteni. A aprítás közben azonban ne felejtsd el kis mennyiségekben, lassanként adagolni az olívaolajat sem. Miután elérted a tökéletes állagot, add hozzá az általad preferált mennyiségű sót és borsot. A petrezselyem pestot helyezd apró üvegcsékbe, majd zárd le a tetejüket fóliával és tekerd rá a tetőt. Kibontás után ne feledd hűtőbe tenni, így sokáig megőrzi friss zamatát a pesto, a legfinomabb nyári krém.
További ínycsiklandó receptekért böngéssz korábbi cikkeink között:
- A legjobb tavaszi zöldségek, amelyek felturbózzák a kimerült szervezetedet
- Főszerepben a quinoa: 3 tuti recept, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
- Itt az új reggeli őrület, a japán palacsinta! Mutatjuk, hogyan készítsd
- Kihagyhatatlan recept! Így készül a híres Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója (drivemebaby.hu)
- Könnyű hétvégi vacsora fél óra alatt: sütőben sült lazac és parmezános spárga
(forrás: nosalty)