A csemegekukorica számtalan ízletes és egyszerűen elkészíthető fogás alapanyaga, amelyekből most ötöt mutatunk be. Lesz itt leves, tészta, fasírt, amelyek még a hűvös őszi napokat is feldobhatják. Csakúgy, mint azok a tökös őszi ételek, amelyeket itt mutattunk be.
Fűszeres kukoricafasírt
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró
1 kisebb póréhagyma, vékonyan szeletelve
1 kisebb piros chilipaprika, vékonyan szeletelve
2 teáskanál friss reszelt gyömbér
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 tojás
só
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
1 doboz Bonduelle GOLD csemegekukorica
Elkészítés
A kukoricát konyhai robotgépben daráljuk össze a mogyoróval, a póréval, a chilivel, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel. Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy evőkanállal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba. Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára.
Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja. Tálaljuk paradicsomsalsával és avokádóval.
A receptek a következő oldalon folytatódnak.