Gianni Annoni, az ország talán legismertebb olasz gasztronómiai szakembere, akinek római pizzáit már a MOL Fresh Cornerekben is megkóstolhatjuk. A 100%-ban olasz La Pizza di Gianni pizzák többféle ízben készülnek, a Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból állnak össze. Gianni pizzái 45 töltőállomáson érhetők el, és ez a szám folyamatosan bővül majd.
Gianni pizzái 3 féle változatban
A számos gasztronómiai tévéműsor séfjeként ismert Gianni Annoni mostanában főként saját éttermével foglalkozott, nem is kevés sikerrel: a Pomo D’oro pizzériát tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. „Meg sem lehet számlálni, hány étterem állítja, hogy eredeti olasz pizzát készítenek, de Magyarországon csak maroknyi hely van, ahol valóban autentikus receptből dolgoznak” – mondta Gianni. „A leggyakoribb hiba a feltét halmozása, de a valódi olasz pizza élménye egyszerűségében és a tészta minőségében rejlik. Az alaposan megkelesztett tésztát hagyományos fatüzelésű kemencében süthetjük tökéletesre, erre kerülnek a további feltétek, leggyakrabban a paradicsomszósz, a mozzarella és a sonka.”
A mesterszakács elárulta, mi a titka saját étterme sikerének: mindig jó minőségű, friss alapanyagokat használ. Ezt a sikerreceptet hozta át a töltőállomásokra is. A Fresh Cornerekben ezentúl háromféle, anyakovásszal készült pizzát kóstolhatnak meg az utazók. Gianni pizzái egytől-egyig gondosan összeválogatott alapanyagokból készülnek, amelyek Olaszországból érkeznek. A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával. A Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba, a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül. Gianni pizzái hagyományos római típusú pizzák, vagyis téglalap alakúak és a tésztájuk vastagabb, mégis ropogós és könnyű. Ahogy Gianni fogalmaz: ez a pizza a mediterrán konyha legjavát adja.
Ha megkóstolnád a pizzákat, arra azért érdemes figyelned, hogy ne vezetés közben étkezz, ez ugyanis balesetveszélyes, és akár büntetés is lehet a vége. Tartsd észben: a jó sofőr egyik tulajdonsága, hogy csökkenti a rizikó tényezőket.