bmw ix3
(Fotó: Fabian Kirchbauer)

A tisztán elektromos meghajtás a BMW X modellcsaládba is megérkezett: íme az első BMW iX3. A vezetés zéró emissziójú élménye a sportos vezethetőséggel, valamint a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő BMW X3 kényelmével, sokoldalú funkcionalitásával és bőséges helykínálatával egyesül. És most az is kiderült, mennyit kell fizetnünk érte itthon.

520 kilométer megtételére képes a BMW iX3

A BMW X3 a bajor vállalatcsoport első olyan modellje, amelyet benzinmotorral, dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is rendelhető. Az első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle új elektromos rendszerének energiafelvétele és energialeadása 30 százalékkal haladja meg a BMW Group jelenleg elérhető, tisztán elektromos meghajtású modelljeiben használt megoldást. Az elektromos motor hatásfoka elérheti a 93%-ot. A hajtáslánc-technológia maximális teljesítménye 210 kW / 286 lóerő. 400 Nm csúcs forgatónyomatékát pedig a legtöbb mai elektromos motorral ellentétben még a legmagasabb fordulatszám-tartományban is képes leadni. A 80 kWh bruttó kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a WLTP szabvány szerint 460 kilométer, illetve a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus mérései szerint 520 kilométer megtételére képes.

elektromos bmw x3
Az első BMW iX3 tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle modell; fotó: Fabian Kirchbauer

Kétféle felszereltségi szinttel rendelhető meg a modell. Az alapfelszereltséget jelentő, a BMW X3 hagyományos kiviteleihez képest jelentősen több szolgáltatást biztosító „Inspiring” szintet a készítők olyan tételekkel ruházták fel, amelyek a vezetés kényelmét, biztonságát és élményét egyaránt fokozzák. Ilyen többek között a LED-technológiás első fényszóró-pár kibővített tartalommal, a 19” méretű „aerodinamikai keréktárcsa-garnitúra”, az adaptív futómű, a metálfényezés, a panoráma üvegtető, az ülésfűtés elöl és hátul. Az első BMW iX3 „Impressive” felszereltségi szint pedig többek közt BMW Gesztusvezérléssel, Harman Kardon surround zenerendszerrel és fedélzeti WiFi kapcsolattal garantálja az újdonság fejedelmi exkluzivitását.

A BMW iX3 2020 végétől 22 990 000 Ft-os bruttó kiskereskedelmi áron érkezik a hazai kereskedésekbe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •