Futurisztikus elektromos autókat villant a Toyota a Japán Mobilitási Kiállításon

A Toyota a jövő új értékeit hozza el az autóiparba: mesterséges intelligenciával és elektrifikációval találkozhatunk az új koncepciómodellek megtekintésekor. A Japán Mobilitási Kiállításon kerül bemutatásra két új modell, az Ft-3e és az Ft-Se fantázianevekre keresztelt prototípusok, melyek életmódpartnerekké is válhatnak a rendkívül reaktív kezelőszerveik és kényelmi funkcióik miatt. Ez is érdekelhet: Létezik egy Toyota modell, amit csak a japánok ismernek

A két sztár: az FT-3e és az FT-Se

A Toyota kiállítóként vesz részt a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, amely október 26-tól november 5-ig tart. A márka standja a “Változtassuk meg az autók jövőjét – találd meg a jövődet!” témára épül. A standon szerepet kapó modellekkel kapcsolatos első bejelentésében a Toyota felfed néhány tervezési részletet két akkumulátoros elektromos (BEV) koncepció kapcsán, amelyek az FT-3e és az FT-Se nevet viselik.

A két koncepciómodell – az SUV típusú FT-3e és a sportos FT-Se – az elektrifikáció és a mesterséges intelligencia által átalakított jövőt, valamint az autók által kínált újfajta élményeket mutatja be. A Toyota úgy véli, hogy a jövőbeli mobilitás a fizikai szállítóeszközök biztosításán túlmenően az egyes vásárlók egyéni értékrendjéhez szorosan illeszkedő életmódpartnerré válhat. A rendkívül gyorsan reagáló kezelőszervek és a BEV-ekre jellemző magával ragadó dizájn mellett ezek a modellek egyedülálló, rajongást kiváltó autókká fejlődnek azáltal, hogy az utazás személyre szabott örömét, valamint kényelmes funkciókat kínálnak a helyi információk stresszmentes böngészéséhez a fedélzeten.

A SUV típusú Toyota FT-3e

Toyota FT 3e

Főbb jellemzői

 • Egy újgenerációs akkumulátoros elektromos (BEV) koncepciómodell, amely új vezetési élményekkel és innovatív technológiákkal elért személyre szabott szolgáltatásokkal gazdagítja az ügyfelek mindennapjait.
 • Hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez és egy jobb világ megteremtéséhez azáltal, hogy csatlakozik a társadalomhoz, mint a járműből és környezetéből származó energia és adatok átviteli közege.

Toyota FT 3e a Japán Mobilitási Kiállításon

Formák

 • Külső kialakítás, amely ötvözi a fejlett stílust és az esztétikát, miközben a lehető legletisztultabb formában valósítja meg a karosszériákat alkotó vonalakat és felületeket.
 • A karosszéria alsó oldalától a felső ajtóig futó digitális kijelzők információkat szolgáltatnak, amikor a vezető megközelíti az autót, beleértve az akkumulátor töltöttségét, az utastér hőmérsékletét és a belső levegő minőségét.

A sportos Toyota FT-Se a Japán Mobilitási Kiállításon

Toyota FT Se a Japán Mobilitási Kiállításon

Főbb jellemzői

 • A Toyota mérnökei egy nagyteljesítményű akkumulátoros elektromos (BEV) modellt képzeltek el a karbonsemleges korszak sportautóinak egyik opciójaként, amely magában foglalja a TOYOTA GAZOO Racing azon erőfeszítései során szerzett szakértelmét, hogy egyre jobb autókat készítsen a motorsportokon keresztül.
 • A még jobb kezelhetőségre, stabilitásra és aerodinamikai teljesítményre törekvő FT-Se az FT-3e-vel közös főbb elemeket foglal magában A Toyota egy olyan autó létrehozását tűzte ki célul, amely a szoftverfrissítések révén folyamatosan fejlődik a vezetővel együtt.

Toyota FT Se

Formák

 • A széles és alacsony arányok, valamint az elegáns, látványos sziluett csökkentik az aerodinamikai légellenállást.
 • A következő generációs vezetőtér intuitív kezelhetőséget és magával ragadóbb vezetési élményt kínál.
 • Az alacsony műszerfalprofil jó kilátást biztosít. Az újonnan tervezett térdvédők védik a testet a G-erőktől vezetés közben.

Bővebb infó a kiállításról itt olvasható.

Fotók: PR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •