Végre itt a nyár, és vele együtt megérkezett a várva várt újburgonya is. A zsenge, héjastól fogyasztható krumpli elkészíthető párolva, főzve, serpenyőben pirítva, és sütőben sütve egészben vagy hasselback burgonyaként, azaz sűrűn bevagdosva. Lehet belőle leves, főétel, köret és tepsis fogás, egyedül a krumplipürével és a krumplis tésztákkal (például gombóccal, nudlival, gnocchival, langallóval) nem érdemes kísérletezni a nagy nedvességtartalma miatt. Bárhogy is fogyasztjuk, ízesítsük bátran! Mutatunk 10 szuper ízkombinációt, amelyeket akár a grillen is elkészíthetünk, ha már úgyis itt a grillszezon.
Újkrumpli receptek a hét minden napjára
1. Kaporral és görög joghurttal
A friss, finomra aprított kapor a nyár íze. Nemcsak a kovászos uborka elképzelhetetlen nélküle, hanem az újkrumpliból készült burgonyasaláta is. A tejfölt pedig nyugodtan lecserélhetjük a könnyebb görög joghurtra.
2. Citrommal és frissen őrölt borssal
Egyszerű, de nagyszerű kombináció, amely pirítva készült újburgonyával a legjobb. A pirítás végén facsarjunk a krumplira citromlevet, majd tekerjünk rá borsot. Üdítő ízvilágú, de egyben karakteres páros.
A következő oldalon további újkrumpli receptek várnak.