3. Forrócsoki-pillecukor hóemberrel, az igazi mikulásos finomság
A forrócsoki elmaradhatatlan Mikuláskor és karácsonykor, hiszen a komfortérzést, a melegséget, és a bekuckózást szimbolizálja. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és egy izgalmas történetet is kitalálhatunk hozzá. A kicsik biztosan szívesen hallgatják meg a mesét a forró csokiban jacuzzizó hóemberekről…
HOZZÁVALÓK
Nutellás forrócsoki:
- 3 dl Tej
- 150 g Nutella
- 2 dl Tejszín
Egyéni hozzávalók:
- Pillecukor
- Sárgarépa pálcikák
- Olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
- A tejet és a tejszínt, nutellával felforraljuk és 5 percig főzzük, majd az egészet egy szűrő segítségével egy pohárba szűrjük.
- Az egyéni hozzávalókból a pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk, és így összeállítjuk a hóemberünk alapját, sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat, és gombokat.
Fotók: Komáromi Annamária