2. Mikulásos muffin

Ugyan az eper ilyenkor nem szezonális gyümölcs, tökéletes Mikulás sapkát készíthetünk belőle. Így válik tökéletessé a télapós muffinunk.

HOZZÁVALÓK
  • 100 g Étcsoki
  • 2 db Tojás
  • 1 csipet Só
  • 100 g Vaj
  • 80 g Cukor
  • 50 g Kakaópor
  • 80 g Liszt
  • 2 tk Sütőpor
  • 100 g Ricotta
  • 12 db Eper
  • 350 ml Tejszín (hideg)
  • 200 g Mascarpone
  • 1 csomag Vaníliás cukor
  • 2 ek Vaj (kenéshez)
ELKÉSZÍTÉS
  1. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát.
  3. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport.
  4. Ezután a két masszát összeforgatjuk.
  5. A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát.
  6. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

mikulásos muffin

DÍSZÍTÉS
  1. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük.
  2. A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.

Pillecukor mániás vagy? Akkor lapozz, mert isteni forrócsoki recept jön!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3