3. Forrócsoki-pillecukor hóemberrel, az igazi mikulásos finomság

A forrócsoki elmaradhatatlan Mikuláskor és karácsonykor, hiszen a komfortérzést, a melegséget, és a bekuckózást szimbolizálja. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és egy izgalmas történetet is kitalálhatunk hozzá. A kicsik biztosan szívesen hallgatják meg a mesét a forró csokiban jacuzzizó hóemberekről…

HOZZÁVALÓK

Nutellás forrócsoki:

  • 3 dl Tej
  • 150 g Nutella
  • 2 dl Tejszín

Egyéni hozzávalók:

  • Pillecukor
  • Sárgarépa pálcikák
  • Olvasztott étcsokoládé

forrócsoki pillecukor hóemberrel

ELKÉSZÍTÉS
  1. A tejet és a tejszínt, nutellával felforraljuk és 5 percig főzzük, majd az egészet egy szűrő segítségével egy pohárba szűrjük.
  2. Az egyéni hozzávalókból a pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk, és így összeállítjuk a hóemberünk alapját, sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat, és gombokat.

Fotók: Komáromi Annamária

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3