2. Mikulásos muffin
Ugyan az eper ilyenkor nem szezonális gyümölcs, tökéletes Mikulás sapkát készíthetünk belőle. Így válik tökéletessé a télapós muffinunk.
HOZZÁVALÓK
- 100 g Étcsoki
- 2 db Tojás
- 1 csipet Só
- 100 g Vaj
- 80 g Cukor
- 50 g Kakaópor
- 80 g Liszt
- 2 tk Sütőpor
- 100 g Ricotta
- 12 db Eper
- 350 ml Tejszín (hideg)
- 200 g Mascarpone
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 2 ek Vaj (kenéshez)
ELKÉSZÍTÉS
- A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
- A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát.
- Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport.
- Ezután a két masszát összeforgatjuk.
- A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát.
- 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
DÍSZÍTÉS
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.
Pillecukor mániás vagy? Akkor lapozz, mert isteni forrócsoki recept jön!