Tanácsok a tökéletes tésztasaláta elkészítéséhez
A „dupladresszing” mellett érdemes még néhány apróságra odafigyelni, ha elkészítjüj az egyik legjobb nyári ételek egyikét:
1. A friss leveles zöldek (salátakeverékek vagy bébispenót) nem alkalmasak az előre összeállított tésztasalátákhoz. Könnyen és gyorsan megfonnyadnak – mind az eltelt időnek, mind pedig az öntetnek köszönhetően –, ezzel pedig az egész fogást elrontják. Csak tálalás előtt, frissen tegyük a salátába! Ha erre nincs mód, hagyjuk inkább ki a receptből.
2. Kerüljük a puha, lágy és friss sajtokat! Gondoljunk csak például a fetára. Egy görögös ízvilágú salátához remek ötlet, de szintén csak tálalás előtt morzsoljuk a tetejére! Ha nem így teszünk, szinte „feloldódik” majd a dresszingben. Az előre összeállított salátákba a keményebb, szépen kockázható sajtok a tutik.
3. Ellenőrizzük a fűszerezést! A második adag dresszing hozzákeverése után kóstoljuk meg gyorsan a salátát! Lehet, hogy hiányzik némi só vagy bors, ezeket gyorsan pótolhatjuk.
Forrás: the kitchn/Ízes Élet