Gasztro

dobka bistro budapest

Megnyitott a Dobka a bulinegyedben!

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek el.
jegestea lime

Itt a nyár és a jegestea időszaka! Tippek a legjobb hűsítő kiválasztásához

A jó minőségű jegestea teából, vízből, gyümölcsből és általában valamilyen édesítőből áll, de vajon mire figyeljünk a vásárlásnál?
nyárs grillszezon

Nyársra tűzött falatok – így lesz a legfinomabb a saslik

Egy isteni grillnyárs minden kerti parti alapja. A saslik készítése ugyan időigényesebb, mint grillre dobni a húst, de a végeredményért garantáltan megéri.
levendulás fagylalt balaton fagyija

Kajszibarackos levendulás fagylalt nyerte el idén a Balaton fagyija címet

Kihírdették az idei év Balaton fagyija nyertesét. A verseny szervezői örülnek, hogy az utóbbi években elterjedt a minőségi kézműves fagylalt-trend.
cseresznye jótékony hatásai

Itt a cseresznyeszezon! 10 érv, amiért érdemes fogyasztani

Az egyik legsokrétűbb nyári gyümölcs a cseresznye, és mivel itt a szezonja, gondoltuk megosztjuk veletek, melyek a cseresznye ismert jótékony hatásai.
superfood lista szuperelelmiszerek

A legszuperebb szuperélelmiszerek: Minden, amit a superfoodról tudni kell

Mik azok a szuperélelmiszerek, és miért ajánlott ezeket minél nagyobb arányban fogyasztani? A cikkünkben található superfood-lista segít elindulni.
parisi-passage-etteremvideo

Videósorozatban készíti el új ételeit a Párisi Passage

A receptek segítségével mindenki más előtt kóstolhatunk bele az új ételekbe és italokba, szó szerint.
grillszezon kerti grillezés

Indul a szezon, ideje feleleveníteni a grillezés alapszabályait

Végre itt a kerti grillezés szezonja, a tökéletes eredmény elérése érdekében azonban érdemes betartani néhány könnyű szabályt.
palmaolaj palmalevel esszencia

Három dolog, amit rosszul tudtunk a pálmaolajról

A pálmaolaj telítettzsír-tartalma magasabb, azonban mintegy fele egyszeresen és többszörösen telített zsírokból áll. Fogyasztásuk kifejezetten ajánlott.
karantenkonyha-fozes tudatos étkezés

Karanténkonyha: főztünk és egészségesebben ettünk az elmúlt hetekben

Tízből kilenc magyar otthon főzött a karantén alatt, az ország rendszeresebben eszik, sokan tudatosan odafigyeltek az egészséges étkezésre.