A megúszós húsvéti receptek egyike: Répatortás muffin
A Tökéletes húsvéti recept-alternatíva, arra az esetre ha nem akarjuk az egész napot a konyhában tölteni a torta-változat elkészítéséhez.
Hozzávalók
A muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg barnacukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg reszelt répa
- 1 ½ dl étolaj
- 2 felvert tojás
A krémhez:
- 15 dkg puha krémsajt
- 6 dkg puha vaj
- ízlés szerint porcukor, de kb 10 dkg
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 180º-ra. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónával és add hozzá a fahéjat, a cukrot, majd keverd bele a tojásokat az olajat és a répát is. Nem szabad túlkeverni! Kanalazd az előkészített muffinformába, majd kb. 20 perc alatt süsd készre, de ez sütőtől és muffinformától függően akár 45 is lehet! Tűpróbával ellenőrizd, az a biztos, és amikor már tisztán jön ki a tű, azonnal vedd ki a sütőből. Hagy hűlni a formában, majd rácson hűtsd ki teljesen, mielőtt rákened a krémet.
A krémhez a vajat és a krémsajtot lehetőleg robotgéppel keverd habosra a cukorral és a vaníliakivonattal együtt. Ahhoz, hogy jól formázható legyen, érdemes hűteni, úgyhogy akár előre is elkészítheted.
A muffint a tetején a krémmel, és egy készen kapható, marcipán, vagy fondant répával tálalom. A répatortás muffinba tehetsz diót is, sőt, narancshéjjal is ízesítheted, ekkor érdemes a krémbe is tenni egy keveset.
Horváth Sára receptje.
Forrás: Ízesélet