A megúszós húsvéti receptek egyike: Répatortás muffin

A Tökéletes húsvéti recept-alternatíva, arra az esetre ha nem akarjuk az egész napot a konyhában tölteni a torta-változat elkészítéséhez.

répatorta muffin
Répatorta helyett készíts répatortás muffint (Fotó: Ízesélet)

Hozzávalók

A muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg reszelt répa
  • 1 ½ dl étolaj
  • 2 felvert tojás

A krémhez:

  • 15 dkg puha krémsajt
  • 6 dkg puha vaj
  • ízlés szerint porcukor, de kb 10 dkg
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítése

Melegítsd elő a sütőt 180º-ra. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónával és add hozzá a fahéjat, a cukrot, majd keverd bele a tojásokat az olajat és a répát is. Nem szabad túlkeverni! Kanalazd az előkészített muffinformába, majd kb. 20 perc alatt süsd készre, de ez sütőtől és muffinformától függően akár 45 is lehet! Tűpróbával ellenőrizd, az a biztos, és amikor már tisztán jön ki a tű, azonnal vedd ki a sütőből. Hagy hűlni a formában, majd rácson hűtsd ki teljesen, mielőtt rákened a krémet.

A krémhez a vajat és a krémsajtot lehetőleg robotgéppel keverd habosra a cukorral és a vaníliakivonattal együtt. Ahhoz, hogy jól formázható legyen, érdemes hűteni, úgyhogy akár előre is elkészítheted.

A muffint a tetején a krémmel, és egy készen kapható, marcipán, vagy fondant répával tálalom. A répatortás muffinba tehetsz diót is, sőt, narancshéjjal is ízesítheted, ekkor érdemes a krémbe is tenni egy keveset.

Horváth Sára receptje.

Forrás: Ízesélet

1
2
3
4