húsvéti sonka kalács répatorta

Az idei tavasz és húsvét más lesz, mint az eddig megszokottak. A koronavírus-járvány miatt az egészségünk megőrzése és az idősebb korosztály megvédése érdekében jobb, ha idén kihagyjuk az ilyenkor tradicionális, nagy családi összejöveteleket és a locsolkodást. Úgy gondoljuk, hogy a világ eseményi ellenére ünneplésre, a hétköznapokból kiszakadásra viszont igenis szükség van, a lelküknek jót fog tenni egy kis változatosság. Az ünnepi menü és a húsvéti ünneplés még házi karanténban is megtartható. Lássuk, mi mindent tehetünk, hogy a négy fal között is csodás húsvétunk legyen!

Virtuális húsvéti ünneplés a családdal

A húsvéti készülődés a lakásba „zárt” gyerekeket is garantáltan le fogja kötni. Fessünk együtt tojást – akár tojásfestékkel, akár természetes színezékekkel –, dekoráljuk ki a nappalit barkával, tojásdíszekkel. A távoli családot is bevonhatjuk az ünneplésbe, méghozzá online. Nem kell fizikai kontaktusba kerülnünk ahhoz, hogy együtt legyünk szeretteinkkel. Skype-on is lehet koccintani, de még egy telefonhívás is több, mint a semmi. Használjuk ki ezeket a lehetőségeket, a közös eszem-iszomot pedig bepótoljuk egy későbbi alkalommal.

húsvéti tojás dekoróció csokitojás
A húsvéti készülődésben a gyerekek is kivehetik a részüket (Fotó: Karolina Bobek/Unsplash)

Húsvéti receptek, amikkel garantáltan sikert aratsz

A klasszikus húsvéti menüről sem kell lemondanunk. Szerencsére a kijárási korlátozás nem érinti a boltokat, viszont figyeljünk arra, hogy a bevásárlást a korosztályunknak kiszabott órákban intézzük. Ügyeljünk arra, hogy célirányosan, gyorsan és lehetőleg bevásárlólistával vásároljunk, vagy ha tehetjük, válasszunk a számos házhozszállítási opció közül.

Nem is szaporítanánk a szót, térjünk a lényegre: a következő oldalakon olyan húsvéti receptek várnak, amelyekkel garantáltan tökéletes lesz az ünnepi menü-felhozatal.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4