2. Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 ek kacsazsír
- 50 dkg darált pulykacomb
- 20 dkg rizottórizs
- 2 db vöröshagyma
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 20 dkg mozzarella
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
Elkészítés:
A zöldbabot blansírozzuk: forró sós vízben 3 percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük.
Közben az aprított vöröshagymát és fokhagymát kacsazsíron megdinszteljük. Ha kész, beletesszük a darált húst és folyamatosan kevergetve szétnyomkodjuk. Kevés rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük.
Sózzuk, borsozzuk és mikor a hús a levét már elfőtte, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát és a paradicsomot.
A rizst a szokásos módon, puhára főzzük.
Ha minden összetevő elkészült, egy sütőtálba rétegezzük őket: darált hús, zöldbab és rizs közben pedig bővel locsolgassuk meg tejszínnel hígított tejföllel.
A tetejére tejföl, majd reszelt mozzarella és parmezán kerül. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
Pataky Péter receptje
A különleges rakott ételek receptjei a következő oldalon folytatódnak.