Fehérbabos-quinoás chili sin carne

chilis bab quinoás receptek
Chili sin carne, azaz húsmentes chili, amely olyan laktató, mint az eredeti verzió

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg quinoa
  • 1 db konzerv vagy 250 g főtt fehérbab
  • 1 db konzerv vagy 250 g fagyasztott csemegekukorica
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 4 db babérlevél
  • avokádó
  • (növényi) tejföl
  • kovászos kenyér

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a quinoát, átpirítjuk, beleöntjük a fehérbabot, a kukoricát, a kétféle paradicsomot és a vizet. Fűszerezzük, megszórjuk fahéjjal, kakaóporral- és beletesszük a babérleveleket.

Fedő alatt- közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Szükség esetén pótoljuk a folyadék mennyiségét. Melegen, egy kanál tejföllel, avokádószeletekkel és kovászos kenyérrel tálaljuk.

A quinoás receptek a következő oldalon folytatódnak.

1
2
3