Zalakaros idén is formabontó téli piknikre invitál mindenkit 2020. november 6 – 7. között, a 2. alkalommal megrendezésre kerülő Szőlőhegyi Piknik keretében. A térségben működő borászatok és szolgáltatók bevonásával több helyszínen is tematikus, Márton-napi programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt- Sőt, az előző évben megkedvelt pincészetek mellett új résztvevőkkel bővül a Szőlőhegyi Piknik repertoárja!
Pincejárattal vár a Szőlőhegyi Piknik
A Szőlőhegyi Piknik helyszíneit idén is ingyenes pincejárattal kötik össze, hogy nyugodt lelkiismerettel kóstolhassunk bele a térségi borok és kulináris kincsek legjavába. Készítsük az ízlelőbimbókat, lesz itt többek között libalakoma, kemencés kenyér készítése és libazsíros kenyérkóstoló, borkóstoló és pálinkafőző bemutató – mindez a zalai gasztronómia jegyében. Akik pedig a sok finomság mellett kulturális programokra „szomjaznának”, számukra az egyes helyszínek színes programkínálata nyújt majd felüdülést. Itt lesz Berecz András, ének- és mesemondó, és andalító dallamokat hallgathatunk majd gitáresten, tábortűz mellett. Ezek mellett hasznos ismeretekre is szert tehetünk a Borsuli workshop-nak köszönhetően. Magyarország Kidness városában természetesen nem feledkeztek meg a gyerekekről sem: a legkisebbek kipróbálhatják majd, hogy milyen egy gördülő zongorán utazni, de emellett kreatív foglalkozáson és mustkóstolón is részt vehetnek.
Hamisítatlan zalai pinceélmény
A programok mellett a helyszíneken természetesen főszerepben a bor lesz, erről helyi- és környékbeli borászatok gondoskodnak majd. A zalakarosi szálláshelyek pedig külön erre az alkalomra összeállított csomagokkal várják az érdeklődőket! A programhoz interaktív túrafüzet is készül kvízjátékkal és kedvezménybónokkal. A pincekalandok a Szőlőhegyi Piknik programokkal nem érnek véget. A Pincenavigátor webalkalmazással többek között játékos túrákon is megtapasztalhatjuk a hamisítatlan zalai pinceélményt. Sőt, barangolásunkhoz különböző kedvezményekre feljogosító e-pincekártyát is igényelhetünk.
A piknik az Interreg SIHU 184 program keretében valósul meg.
Forrás: Vendéglátás magazin