Grillezett libamáj birsalma kompóttal
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet libamáj
- 2 szelet kalács
- vaj
- olívaolaj
- 1 birsalma
- cukor
- sáfrány
- citrom
Elkészítés:
Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőben sütjük meg. Kb. 1 perc után meg is lehet fordítani. A kalácsra tesszük.
A birsalma kompóthoz szirupot készítünk, ehhez vizet forralunk cukorral, amibe belefacsarjuk a citromot. Felkockázzuk a birsalmát és beletesszük a szirupba. Hozzáadjuk a sáfrányt és pár perc alatt összefőzzük.
Forrás/Képek: Ízes Élet