Grillezett libamáj birsalma kompóttal

grillezett libamáj

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet libamáj
  • 2 szelet kalács
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 birsalma
  • cukor
  • sáfrány
  • citrom

Elkészítés:

Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőben sütjük meg. Kb. 1 perc után meg is lehet fordítani. A kalácsra tesszük.

A birsalma kompóthoz szirupot készítünk, ehhez vizet forralunk cukorral, amibe belefacsarjuk a citromot. Felkockázzuk a birsalmát és beletesszük a szirupba. Hozzáadjuk a sáfrányt és pár perc alatt összefőzzük.

Forrás/Képek: Ízes Élet

1
2
3