Nem maradék, hanem hozzávaló
A maradék tészta vagy főtt zöldség a frittata alapja lehet, ha pedig némi friss zöldség marad, egyszerűen dúsítsuk fel passzírozott paradicsommal, és már kész is a gyors tésztaszószunk. Maradék rizsből, húsból és zöldségekből pedig mexikói burritót készíthetünk némi tejföllel és salsával tálalva.
Főzzünk levest
Feljebb már említettük: a köretnek készült főtt vagy sült zöldség alapul szolgálhat a másnapi leveshez. Csak pürésítsük össze a zöldségeket némi alaplével, forraljuk fel egy lábasban, fűszerezzük kedvünkre, és kész is az isteni krémleves.
Mentsük meg a szikkadt kenyeret is
Kövessük az olaszok példáját! Készítsünk panzanellát, azaz olasz kenyérsalátát szárazabb, kockázott kenyérből, maradék zöldségekkel. Ha túl sok a szikkadt kenyér, egyszerűen daráljuk le házi panírozó morzsának.
Tároljunk kisebb adagokban
Ha egy élelmiszerből az olcsóbb, nagyobb kiszerelést vesszük meg a boltban, tároljuk kisebb adagokban, egy részét fagyasztva. Akár a kenyeret is lefagyaszthatjuk, így nem fog idő előtt kiszáradni. És mindig csak annyit enegdjünk fel, amennyit épp megenni szeretnénk. Így mindig friss kenyér kerülhet az asztalra.
Forrás: Ízes Élet/I Value Food