Chili sin carne, avagy a húsmentes chilis bab
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv hámozott kockázott paradicsom
- 6 dkg vöröslencse
- 1 ek. chili con carne fűszerkeverék
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 nagy kocka étcsokoládé
Elkészítés:
Egy főzőedényben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot és csemegekukoricát, majd tovább pirítjuk.
Beleöntjük a hámozott paradicsomot, a vöröslencsét, a fűszerkeveréket és a fahéjat. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Időnként megkevergetjük, és beleolvasztjuk az étcsokoládét is.
Amint elkészült az étel, mélytányérban tálaljuk és görög joghurttal, lime szeletekkel, avokádó darabokkal és aprított petrezselyemmel díszítjük. Teljes kiőrlésű tortilla lapokkal fogyasztjuk.
Gökler Krisztina receptje.
Forrás: Ízes Élet