Vöröslencse dahl, az indiai egytálétel

lencse recep dahl egytálétel indiai étel
(Fotó: Ízes Élet)

A dahl az indiaiak egyik kedvenc sűrű, fűszeres levese, amely kevesebb folyadékkal főzelékként is fogyasztható. Elkészíthetjük bármilyen más hüvelyesből is, mindegyik kiváló ásványi anyag és rost forrás.

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 ek. őrölt kurkuma
  • ½ ek. curry
  • ½ ek. őrölt kömény
  • 20 dkg vöröslencse
  • 2 dl kókusztejszín vagy sűrű kókusztej
  • friss koriander

Elkészítés:

Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszereket, majd beleöntjük a vöröslencsét. Összepirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon 20 percig főzzük. Beleöntjük a kókusztejszínt, 3 perc alatt újraforraljuk. Friss korianderrel tálaljuk.

Gökler Krisztina receptje.

További lencsés ételek a következő oldalon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3