Chili sin carne, avagy a húsmentes chilis bab

chili sin carne lencsés ételek chilis bab
Ez a húsmentes chilis bab, amely a hozzáadott vöröslencsének köszönhetően a vegetáriánusok számára is megfelelő növényi fehérjeforrást biztosít. (Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 konzerv hámozott kockázott paradicsom
  • 6 dkg vöröslencse
  • 1 ek. chili con carne fűszerkeverék
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 nagy kocka étcsokoládé

Elkészítés:

Egy főzőedényben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot és csemegekukoricát, majd tovább pirítjuk.

Beleöntjük a hámozott paradicsomot, a vöröslencsét, a fűszerkeveréket és a fahéjat. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Időnként megkevergetjük, és beleolvasztjuk az étcsokoládét is.

Amint elkészült az étel, mélytányérban tálaljuk és görög joghurttal, lime szeletekkel, avokádó darabokkal és aprított petrezselyemmel díszítjük. Teljes kiőrlésű tortilla lapokkal fogyasztjuk.

Gökler Krisztina receptje.

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3