A reform választás: sült túrós zabpalacsinta
(Gökler Kriszti receptje)
Ugyan több időt kell rászánni, de érdemes kipróbálni a zablisztes palacsinta sült változatát is, hiszen teljesen új élményt ad roppanós szélének és puha, krémes töltelékének köszönhetően.
Hozzávalók (4 személyre)
- 15 dkg zabliszt
- 4 db tojás
- 10 dkg eritrit
- kókuszolaj
- 25 dkg zsírszegény túró
- 5 dkg natúr joghurt
- 2 ek. vanília aroma
- ½ citrom
- 1 dl (növényi) tej
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A zablisztet összekeverjük 2 felvert tojással, 3 dkg eritrittel, és annyi vízzel, hogy folyékony palacsintatészta állagot kapjon. Kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőben vékony palacsintákat készítünk belőle.
A túrót összekeverjük a natúr joghurttal, egy tojással, 5 dkg eritrittel, 1 ek. vanília aromával és a citrom reszelt héjával.
Az elkészült palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd négy darabba vágjuk. Ezeket körben egy jénai tálba, kis méretű tepsibe vagy tortaformába sorakoztatjuk.
A maradék tojást összekeverjük a tejjel, 2 dkg eritrittel és 1 ek. vanília aromával. A keveréket egyenletesen eloszlatjuk a palacsintadarabok tetején.