Kávékapszulák: mi van a belsejében?

A Nespresso kapszulák élete a svájci Romontban felállított Termékfejlesztési Központban kezdődik. A pörkölőmesterek itt alkotják meg receptjeiket, amelyek alapján különböző ízű és erősségű kávékkal töltik majd meg a gyártás során a kapszulákat. Ennél a fázisnál kézműves módon zajlik a tesztelés, kisebb adagok és pörkölők segítségével tökéletesítik az eredményt, hogy utána elkezdődhessen a sorozatgyártás. A keverés során két különböző fajta kávéból lesz egy: a Nespresso által fejlesztett kávék többsége a különböző tulajdonságú fajták egyensúlyából születik meg. A keverés technikái, amelyeket a cég alkalmaz: a zöld kávékeverés és az osztó pörkölés. A zöld kávékeverés esetében a különböző zöld szemeket összeöntik a pörkölés előtt, míg az osztó pörkölésnél külön-külön pörkölik az egyes kávétípusokat.

kave porkoles nespresso kapszula (2)
A Nespresso Ispirazione Italiana kollekciója nemrég mutatkozott be

Mivel mindenki más erősségű, savasságú kávét szeret, ezért az új Ispirazione Italiana kávék esetében feltüntették, hogy milyen pörkölésből származnak a kapszulákban rejlő kávékülönlegességek. Kétféle piktogramos jelölést használnak, amellyel a pörkölés idejét és erősségét is jelzik.

Még mindig sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a koffein árt vagy használ, amikor autóval nekivágunk egy hosszabb útnak: ebben a cikkben oszlattuk el a tévhiteket.

1
2
3