Így készül a húsvéti répatorta krémje
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat felhabosítjuk a porcukorral. A szobahőmérsékletű mascarponét összekeverjük a ricottával, hozzáadjuk a vaníliát, majd fokozatosan a vajas részhez adagoljuk. Simára keverjük. A krém egyik felét a két tortalap közé, másik felét pedig a tetejére halmozzuk. Rusztikusan elkenjük, tetejét dióbéllel díszítjük.
Tipp: A tésztát sütheted egyben is, ha a tortagyűrűtök elég magas, ilyenkor teljes hűlés után szeld vízszintesen két lapra a betöltéshez. Ha kevésbé magas tortát szeretnél, nyisd a tortagyűrűt 20-21 cm átmérőjűre.
További húsvéti receptek:
- Sonka, kalács és répatorta – a legjobb húsvéti receptek egy helyen
- Cukormentes húsvéti édességek az ünnepi asztalra
- Tepsis bundás kenyér, az örök kedvenc egészségesebb változata
Forrás: Ízes Élet