A magyarok többsége általában évente egyszer, karácsonykor eszik halászlevet, pedig az ízletes, bográcsban készült fogás igazán ínycsiklandó étel így, ősz derekán is. Ha mi magunk nem állnánk neki a főzésnek, elég, ha autóba pattanunk és meg sem állunk Tatáig. A hétvégén elstartol az Öreg-tavi Nagy Halászléfesztivál.
Többféle halfogást kóstolhatunk
A Duna-mente több pontjáról idesereglő halfőző mesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket október 18-20. között. Aki a halászlé mellett (vagy helyett) inkább a roston készült fogásokért, a sült halért rajong, az se hagyja ki a fesztivált, mert ilyen ételeket is lehet majd kóstolni. A kiváló és különleges halas fogások kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával.
Interaktív bemutatók a Nagy Halászléfesztivál napjain
A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. Az interaktív bemutatók keretében kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a halfogás történetével és tudományával. A tradicionális halászati eszközök bemutatója a régmúlt halászszokásait eleveníti fel.
Az izgalmas ismeretterjesztő programok, a kitűnő étkek és borok után a szórakozás sem maradhat el. Változatos színpadi programok, hangulatos koncertek, bulisátor gondoskodik a felejthetetlen élményekről. Fellép többek között a Szomódi Fúvószenekar, a ABBA Sisters, Sári Évi és Egyházi Géza pedig musical és operett slágereket adnak elő. A fesztivál területén vidámpark is működik majd.