5. Sült sárgabarackos fagyi
Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz
- 10-12 szem sárgabarack
- pár csipet (nád)cukor
- 2 banán
- 15 dkg mascarpone
- 15 dkg görög joghurt
- 1 tasak vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
Elkészítés
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd belső felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Mindegyik tetejére szórunk 1-1 csipet nádcukrot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára (de nem pépesre) sütjük a gyümölcsöket. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjukat.
A banánt és a barackot pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a görög joghurttal, a vaníliás cukorral, valamint a banán- és barackpürével. Ízlés szerint még édesíthetjük kevés cukor hozzáadásával. A masszát ezután betehetjük fagylaltgépbe, de ennek hiányában lapos tálba öntve, fagyasztóba téve, majd óránként átkeverve (összesen 4-5 alkalommal) is krémesre fagy.
Forrás: Ízes Élet