5. Sült sárgabarackos fagyi

Házi fagylalt
(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz

  • 10-12 szem sárgabarack
  • pár csipet (nád)cukor
  • 2 banán
  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd belső felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Mindegyik tetejére szórunk 1-1 csipet nádcukrot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára (de nem pépesre) sütjük a gyümölcsöket. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjukat. 

A banánt és a barackot pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a görög joghurttal, a vaníliás cukorral, valamint a banán- és barackpürével. Ízlés szerint még édesíthetjük kevés cukor hozzáadásával. A masszát ezután betehetjük fagylaltgépbe, de ennek hiányában lapos tálba öntve, fagyasztóba téve, majd óránként átkeverve (összesen 4-5 alkalommal) is krémesre fagy. 

Forrás: Ízes Élet

1
2
3
4