2. Narancsos mézparfé kekszmorzsával
Hozzávalók 4-6 adaghoz
- 3,5 dl tejszín
- 15 dkg méz
- 4 tojás sárgája
- 2 narancs reszelt héja
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- Tetejére:
- 2 érett datolyaszilva
- 5 dkg jófajta keksz
- 5 dkg pirított mandula
Elkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A mézet turmixoljuk a fűszerekkel. Egy lábasban ujjnyi vizet forralunk. Egy tálban elektromos kézi keverővel összekeverjük a tojások sárgáját és a fűszeres mézet. A tálat a vízgőz fölé tesszük, úgy, hogy az alja semmiképpen ne érjen a vízhez. Elektromos kézi keverővel addig keverjük, amíg kissé be nem besűrűsödik, és a háromszorosára nem nő, (felhabosodik, mint egy borsodó, vagy sabayon). Szobahőmérsékletűre visszahűtjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Folpackkal bélelt tálkákba, vagy egy nagyobb őzgerinc formába töltjük, majd legalább 4 órára a mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy. Tálaláskor a tetejére datolyaszilva (vagy más gyümölcs) kockákat, összetört kekszet és pirított mandulát szórunk.
A következő oldalakon további házi fagylalt és jégkrém receptek várnak.