A jó meleg nyári hetekben simán megengedhetjük magunknak, hogy mindig legyen a mélyhűtőben egy nagy adag házi fagylalt. Gyümölcsös, vaníliás, csokis? Fagyi, jégkrém vagy parfé? Mindre van legalább egy jó receptünk!
Ha pedig a Balaton környékén jársz, feltétlenül kóstold meg az idei év Balaton fagyija címet elnyerő Levendulás kajszibarack elnevezésű fagylaltot a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozóban.
1. Házi csokis jégkrém
Hozzávalók 4 db-hoz
- 3 db banán
- 2 db érett avokádó
- 30 g holland kakaópor
- 50 g eritrit
- 2 dl kókusztejszín
Elkészítés
Minden hozzávalót összekeverünk egy aprítógépben, majd egészen krémesre turmixoljuk, amíg már nem maradnak látható banán- vagy avokádó darabok.
Az elkészült „csokikrémet” egyenletesen eloszlatjuk 4 jégkrémformába, majd beleszúrjuk a pálcikákat. Legalább 4-5 órán keresztül fagyasztóban hűtjük.
Fogyasztás előtt a formákat meleg víz alá tartjuk, így könnyen elválik a műanyagtól a jégkrém.
A következő oldalakon további házi fagylalt és jégkrém receptek várnak.